Valencia_NL

VALENCIA, SPANJE, 39°28’35.7″N 0°22’35.2″W

MICE in Valencia

Destination Management Services

Quick facts

Gelegen aan de Middellandse Zee, is het de derde grootste stad van het land. Het is een combinatie van geschiedenis en moderniteit. De stad heeft een rijk cultureel, artistiek en architecturaal erfgoed en samen met ongeveer 15 km strand is het de perfecte locatie voor elk soort evenement.

Naast het historische stadscentrum en het strand is de stad ook zeer bekend om zijn prachtige architectuur en het enorme park in de voormalige rivier de Turia. De Stad van Kunst en Wetenschappen (in het Spaans ‘La Ciudad de las Artes y las Ciencias‘) is een van de meest populaire bezienswaardigheden met zijn futuristische gebouwen.

Valencia is ook de geboorteplaats van de beroemde schotel paella. Met zijn rijstvelden in het natuurpark Albufera op slechts 10 km van de stad, biedt Valencia de beste paellas!

Must-sees

De Stad van Kunst en Wetenschap, in het Spaans ‘Cuidad de las Artes y las Ciencias‘, is een stad in een stad. In totaal zijn er zes gebouwen, waarvan er vijf zijn ontworpen door het Valenciaanse Santiago Calatrava. Hier vindt u alles over kunst, wetenschap en architectuur. Elk gebouw dient voor een ander doel, er is een museum, een bioscoop, een nachtclub, een operagebouw en het grootste aquarium van Europa.

[image_with_text]

Ook de wijk ‘El Carmen‘ is zeker een bezoek waard. Het is het oudste deel van het stadscentrum met geweldige bezienswaardigheden. Het is een gezellige wijk met kleine straatjes vol leuke barretjes, terrasjes en restaurantjes. U zult ook in staat zijn om de twee oude stadspoorten te vinden, die u kunt bezoeken en genieten van een prachtig uitzicht. Dit gebied omvat ook enkele ongelooflijke pleinen met prachtige kerken en niet te vergeten de grootste voedselmarkt van Europa.

[/image_with_text]

Trip-tips

Met prachtige temperaturen, vooral in lente en herfst, is Valencia de perfecte locatie voor wateractiviteiten aan het strand.

[image_with_text]

Voor degenen die niet bang zijn voor de zee en die graag een beetje competitie willen is een zeilregatta zeker aan te bevelen. Deze activiteit kan in groepsverband worden gedaan en is een spannende ervaring.

[/image_with_text][image_with_text]

Geen eerdere zeilervaring? Geen probleem, de groep wordt gedurende de hele activiteit begeleid door professionele schippers. Zij geven de groep instructies en leren u alles over de basis die u nodig heeft.

[/image_with_text]

Accommodatie

Nu Valencia een van de populairste bestemmingen wordt, zien we dat de markt zich aanpast aan de vraag. Het aanbod van hotels groeit, dus we zijn altijd op zoek naar nieuwe en trendy locaties.

[image_with_text]

We kunnen u tal van hotels aanbevelen, zoals het Hotel Palau de la Mar 5* Valencia. Een hotel in een waardig herenhuis uit de 19de eeuw, volledig gerenoveerd en ingericht, met kunst en fantasie als belangrijkste ingrediënten.

[/image_with_text][image_with_text]

Of Silken Hotel Puerta 4* Valencia, met een uniek en nieuw hotelconcept. Centraal gelegen en met een perfecte service, inclusief design en uitstekende architectuur.

[/image_with_text]

Gastronomie

Ook voor de liefhebbers van gastronomie heeft Valencia veel te bieden. In deze stad vindt u tal van goede restaurants, waaronder Michelin-sterrenrestaurants, een pick-and-mix met voor elk wat wils: een typisch maar gezellig Spaans restaurant dat u een goed gevoel geeft van de lokale cultuur of een trendy restaurant dat authentiek Spaans eten serveert.

[image_with_text]

De Valenciaanse paella uitproberen is een absolute must, want dit heerlijke gerecht is hier ontstaan! Een boottochtje naar de rijstvelden in Albufera zal u verbazen!

[/image_with_text]

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=”destinations_nl”]
[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”Contacteer ons” button_link=”https://event-one.com/nl/contact-2/” background_color=”#fcc222″ button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#5e5e5e” button_background_color=”#fcc222″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#5e5e5e”]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]