Mallorca_NL

MALLORCA, SPANJE, 39°49’31.0″N 2°54’09.8″E

MICE in Mallorca

Destination Management Services

Quick facts

Het eiland Mallorca is meer dan alleen maar stranden en resorthotels. Eenmaal uit het drukke kustgebied komt men in een wereld vol ontspanning, met alleen het geluid van schapen en krekels.

Op de vele kalkstenen bergtoppen bevinden zich kloosters en kluizenaarshuizen waar monniken en eremieten eeuwenlang hebben gewerkt en gebeden. De Romeinen bouwden vele theaters, badhuizen, tempels en huizen met mozaïekvloeren. Op Mallorca is een rijkdom te vinden aan kunst en gebouwen die door koningen zijn achtergelaten zijn.

Must-sees

In Mallorca vind je veel grotten vol stalactieten, maar slechts enkele daarvan zijn opengesteld voor bezoek. De Drach-grotten zijn de beroemdste grotten van Mallorca. De lokale bevolking verschool zich hier vroeger om te ontsnappen aan aanvallen van piraten. De Drach-grotten bestaan uit vier enorme ondergrondse hallen en een ondergronds meer met prachtige stalagmieten en stalactieten.

[image_with_text]

Het Martelmeer is het grootste ondergrondse meer van Europa dat naar de oprichter is vernoemd. Op het meer worden concerten met klassieke muziek gehouden met indrukwekkende lichtshows, waarbij een strijkkwartet in gondels langskomt.

[/image_with_text][image_with_text]

Minder toeristische grotten op Mallorca zijn de Coves del Hams, Coves des Moro, Coves de l’Alzinaret en Cover de Art.

[/image_with_text]

Trip-tips

Formentor is een klein schiereiland gelegen aan de noordkant van Mallorca in de gemeente Pollensa. Het is één van de meest bezochte toeristische plaatsen van Mallorca dankzij het prachtige uitzicht op de zee en de bergen. U vindt er prachtige landschappen, een strand, een vuurtoren en met helder weer uitzicht op het eiland Menorca.

[image_with_text]

De vuurtoren Formentor ligt 188 meter boven de zeespiegel en heeft een hoogte van 56 meter. De vuurtoren werd voor het eerst gebruikt in 1863. Vanaf 1962 begon de vuurtoren te werken op elektriciteit, en tegenwoordig op zonne-energie.

[/image_with_text]

Accommodatie

De accommodatiemogelijkheden op Mallorca zijn zeer breed en variabel. Veel hotels op Mallorca hebben een zeer goede ligging vlak bij de kust, het prijsverschil tussen de toeristische gebieden en de kleinere dorpen op het eiland is groot.

[image_with_text]

Voor kleine groepen is er een groot aanbod aan vakantiewoningen en appartementen, met of zonder zwembad. Één van de meest luxueuse hotels is het Jumeirah Hotel. Een 5* hotel gelegen op een berg aan de haven van Soller vanwaar men een fantastisch uitzicht heeft op de haven en de tegenoverliggende berg.

[/image_with_text]

Gastronomie

De traditionele keuken van Mallorca bestaat uit gerechten met varkensvlees, maar u vindt er ook heerlijke visgerechten, schaaldieren, fruit en bonenschotels.

[image_with_text]

‘Asado de Lechon’, dat is geroosterd varkensvlees, of één van de vele traditionele soepen kan zeker worden aanbevolen. Daarnaast is het bekende gebak “Enseimada” de moeite waard om te proeven.

[/image_with_text]

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=”destinations_nl”]
[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”Contacteer ons” button_link=”https://event-one.com/nl/contact-2/” background_color=”#fcc222″ button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#5e5e5e” button_background_color=”#fcc222″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#5e5e5e”]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]