Málaga_NL

MÁLAGA, SPANJE, 36°42’52.2″N 4°23’23.9″W

MICE in Málaga

Destination Management Services

Quick facts

Gelegen aan de Costa del Sol, aan de westelijke oever van de Middellandse Zee, heeft Málaga een geschiedenis van 2800 jaar waardoor het één van de oudste steden ter wereld is.

Het is de tweede grootste stad van Andalusië met bijna 600 miljoen inwoners. Verschillende wereldberoemde artiesten zoals Pablo Picasso en acteur Antonio Banderas zijn in Málaga geboren.

Haar industrie is gebaseerd op toerisme, technologie en bouw en is daarmee de vierde stad van het land in termen van economische activiteit (na Madrid, Barcelona en Valencia).

Must-sees

De ‘Jardín de la Concepción’ is een 150 jaar oude botanische tuin in Málaga, en de perfecte plek voor een wandeling. De tuin bevat meer dan 1000 verschillende soorten planten, bloemen en bomen uit de hele wereld. Daarnaast bevat de tuin ook historische gebouwen, fonteinen, oude beelden en een prachtig uitzicht op de stad!

[image_with_text]

Een andere populaire bezienswaardigheid is ‘Alcazaba‘, een voormalig Moors fort gebouwd op een helling. Dit fort bevat verschillende culturele gebouwen zoals het archeologisch museum en een ruïne van een Romeins theater. Helemaal bovenin vindt u het ‘Castillo de Gibralfaro‘, dit kasteel biedt een prachtig uitzicht op de haven en de stad Málaga.

[/image_with_text][image_with_text]

Vanuit Málaga moet je zeker dagtochten maken naar andere steden, zoals Marbella, Mijas of Ronda en de witte dorpjes in de omgeving verkennen!

[/image_with_text]

Trip-tips

Een paar dagen in de zon in combinatie met een luchtballonvaart! In Antequera, het gebied van Málaga, vindt u de perfecte gelegenheid om dit te doen. Zie de vruchtbare vlaktes en boerderijen van de regio omgeven door de open velden terwijl de zon u toelacht.

[image_with_text]

Een uitzicht op de steen der geliefden en de lagune van de rotskreek maken de vlucht compleet. Daarnaast kan dit gecombineerd worden met een traditioneel Spaans ontbijt en het overhandigen van de vluchtdiploma’s na de rit.

[/image_with_text]

Accommodatie

Málaga biedt veel verschillende plaatsen om te verblijven. Het NH Málaga biedt de grootste vergadermogelijkheden met een begane grond die gewijd is aan vergaderfaciliteiten met een dakhoogte van bijna 5 meter en een directe toegang vanaf de straat voor het opzetten en afbreken.

[image_with_text]

Bekijk ook het 4* Petit Palace Plaza, gevestigd in een prachtig gebouw uit het begin van de 20ste eeuw. Het hotel bevindt zich in het historische gedeelte van het centrum. Traditionele elementen worden gecombineerd met een trendy design, wat dit hotel bijzonder maakt.

[/image_with_text]

Gastronomie

Als het om eten gaat, is Spanje natuurlijk wereldberoemd om zijn tapas, een verzameling van kleine en gevarieerde, vaak originele hapjes. Elke bar en elk restaurant biedt verschillende soorten tapas aan, waaronder de specialiteiten van Málaga.

[image_with_text]

De bekendste en lekkerste zijn ‘Pescaíto Frito’, kleine gebakken visjes. Maar ook ‘Espetos‘, gegrilde sardientjes op een stokje, zijn erg populair. Andere typische gerechten uit Malaga zijn ‘Porra Antequarana‘ (een speciaal soort gazpacho), ‘Ensalada Malagueña‘ (salade met aardappelen, sinaasappel, ui en kabeljauw), ‘Rabo de Torro‘ (gerecht met ossenstaart dat oorspronkelijk uit Cordoba komt) en ‘Croquetas Caseras‘ (gevulde kroketten).

[/image_with_text]

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=”destinations_nl”]
[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”Contacteer ons” button_link=”https://event-one.com/nl/contact-2/” background_color=”#fcc222″ button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#5e5e5e” button_background_color=”#fcc222″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#5e5e5e”]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]