Madrid_NL

MADRID, SPANJE, 40°25’53.1″N 3°42’06.7″W

MICE in Madrid

Destination Management Services

Quick facts

De hoofdstad en grootste stad van Spanje staat bekend om het aanbieden van een grote verscheidenheid aan cultuur. De grote en elegante boulevards en de beroemde ‘Golden Triangle’ vormen de thuisbasis van de meesterwerken van de Spaanse kunst van onder andere Vélazquez en Goya. Het is het politieke centrum van Spanje en één van de meest bezochte steden van het land met ongeveer 3,5 miljoen inwoners.

Madrid biedt een diversiteit aan stijl en sfeer omdat elke wijk anders is; het is leuk om gewoon rond te dwalen en alle verschillende gebieden te verkennen.

Must-sees

Zoals eerder vermeld is deze stad rijk aan kunst en culturele bezienswaardigheden. Een must is een bezoek aan de ‘Golden Triangle’, dat gevormd wordt door het ‘Museo del Prado’, ‘Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía’ en het ‘Museo Thyssen-Bornemisza’. Al deze musea bevinden zich in hetzelfde gebied en hebben beroemde kunstwerken uit de collecties van onder andere Dalí, Miró, Velázquez, Goya en Picasso.

[image_with_text]

Bij een bezoek aan zo’n grote stad kunnen momenten van ontspanning nodig zijn. U kunt dit het beste doen in het Retiro park, een groot park met een diversiteit aan ruimtes, waaronder expositieruimtes, kleine barretjes, de Tuin van Rozen en een meertje waar men kleine houten bootjes kan huren en in het zonnetje kan peddelen.

Straatmuzikanten kunnen deze ontspanning verhogen bij het spelen van saxofoon of de harp.[/image_with_text]

Trip-tips

Madrid heeft veel verschillende markten, waarvan El Rastro de bekendste is. Het is de grootste rommelmarkt van Madrid, gelegen naast Plaza de Cascorro en Ribera de Curtidores, tussen Calle Embajadores en Ronda de Toledo. De markt begint op zondag van 9 uur ‘s morgens tot de middag. U zult versteld staan van alle diversiteit die deze markt te bieden heeft en zelfs als u niets koopt, is er genoeg te zien en te genieten!

[image_with_text]

Naast de vlooienmarkt biedt Madrid ook een verscheidenheid aan dagelijkse voedselmarkten waar u vers fruit, vis, kaas, verschillende soorten vlees en andere producten kunt vinden, variërend in prijs en kwaliteit. Neem bijvoorbeeld ‘El Mercado de San Miguel’. Deze overdekte markt is sinds 1916 te vinden in het hart van het oude gedeelte van Madrid. De markt werd in 2009 gerenoveerd en is sindsdien nog populairder onder toeristen.

[/image_with_text]

Accommodatie

Aangezien Madrid de hoofdstad van Spanje is, zijn er oneindig veel opties om uit te kiezen als het gaat om accommodatie. U kunt kiezen voor één van de trendy 5-sterren hotels zoals ‘Hotel Puerta America’, een project waarbij 19 wereldberoemde architecten elk een hele verdieping hebben ontworpen als eerbetoon aan de wereld van de architectuur, het design en de vrijheid.

[image_with_text]

Liever iets kleiner met een historisch karakter? Ga dan voor  ‘Hotel Hospes Madrid’, gesitueerd in een gebouw uit 1883.

[/image_with_text]

Gastronomie

De keuken van Madrid wordt zeer gewaardeerd door zowel toeristen als de lokale bevolking, en de stad heeft de capaciteit om de behoeften en wensen van beide partijen te vervullen met zijn rijke aanbod van verschillende restaurants en bars, die het beste van Madrid, en andere delen van Spanje en de wereld weergeven.

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=”destinations_nl”]
[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”Contacteer ons” button_link=”https://event-one.com/nl/contact-2/” background_color=”#fcc222″ button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#5e5e5e” button_background_color=”#fcc222″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#5e5e5e”]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]