Granada_NL

GRANADA, SPANJE, 37°10’38.2″N 3°35’55.6″W

MICE in Granada

Destination Management Services

Quick facts

Granada was vroeger een koninkrijk en is nu een stad en een provincie in Andalusië. Het is de 4de grootste stad in deze regio. In het oude stadscentrum zijn veel overblijfselen te vinden uit de tijd van het koninkrijk, vanaf het begin van de 11de eeuw.

De stad is niet alleen beroemd om zijn bezienswaardigheden, maar ook om de nabijheid van de Sierra Nevada (gelegen aan de voet), de bergketen in het zuiden van Spanje en de nabijheid van de zee (slechts een uur rijden).

Het is de perfecte locatie voor de zomer en voor de winter, aangezien men alle soorten activiteiten kan doen.

Must-sees

Mis het Alhambra niet, een groot paleis en fort-complex. Het dateert uit de tijd van de Moren, het Arabische volk uit Noord-Afrika. Rond deze tijd werd Granada door hen geregeerd. Dit bijzondere complex bestaat uit verschillende paleizen, torens, zalen en patio’s. De vele details, zoals de patronen op de muren, zijn zeker een bezoek waard.

[image_with_text]

Het Alhambra is één van de bezienswaardigheden van UNESCO en het is de meest populaire bezienswaardigheid van Granada. U kunt een hele dag doorbrengen in dit kasteel omdat er zoveel te zien is.

[/image_with_text][image_with_text]

Tip: boek de tickets van tevoren, ze zijn snel uitverkocht en elke dag staan er vele toeristen in de rij die het niet wisten.

[/image_with_text]

Trip-tips

Aangezien Granada aan de voet van het gebergte Sierra Nevada ligt, dat ook een nationaal park is, is het de perfecte plek om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de flora en fauna.

[image_with_text]

Hoger op de berg ligt het grootste deel van het jaar sneeuw. Hier kunt u skiën en snowboarden. De Sierra Nevada is ook erg populair onder fietsers. Ze trainen hier vaak voor hun grote wedstrijden. Dit is de perfecte plek om te oefenen, want de hoogteverschillen zijn erg groot.

[/image_with_text]

Accommodatie

Één van de hoogtepunten van een reis naar Andalusië is de architectuur. Wat is er mooier dan een verblijf in één van de monumentale gebouwen?

[image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-lg”]

Eeuwenoude herenhuizen en paleizen zijn gerenoveerd tot prachtige accommodaties. U kunt verblijven in de sfeer van het islamitische Al-Andalus, of in een modern luxe hotel.

[/image_with_text_over][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-lg”]

Granada biedt volop mogelijkheden om te overnachten. De prijzen zijn over het algemeen lager dan in Sevilla of Málaga, en zijn ook minder afhankelijk van het seizoen.

[/image_with_text_over]

Gastronomie

Granada heeft een heel andere gastronomie dan andere delen van Spanje vanwege de twee smeltculturen.

[image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-lg”]

Granada heeft een heel andere gastronomie dan andere delen van Spanje vanwege de twee smeltculturen. Er zijn veel “teterías”, Arabische theehuizen en slechts een paar meter verderop tapasbars te vinden in dezelfde wijk van de stad

[/image_with_text_over][image_with_text_over icon=”” icon_size=”fa-lg”]En het beste van alles is dat je in Granada en Andalusië meestal gratis tapas krijgt als je een drankje bestelt.

Wat een geweldige deal!

[/image_with_text_over]

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=”destinations_nl”]
[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”Contacteer ons” button_link=”https://event-one.com/nl/contact-2/” background_color=”#fcc222″ button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#5e5e5e” button_background_color=”#fcc222″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#5e5e5e”]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]