Barcelona_NL

BARCELONA, SPANJE, 41°23’08.3″N 2°10’33.8″E

MICE in Barcelona

Destination Management Services

Quick facts

Barcelona is de tweede grootste stad van Spanje en één van de meest populaire bestemmingen voor stedentrips in Europa. Elk jaar trekt de stad zo’n 7 miljoen toeristen, vooral omdat de stad zo veel te bezoeken heeft.

Wist u dat de stad ook de drukste winkelstraat van Spanje ‘Avenida Portal de l’Angel‘ omvat, met naar schatting 3500 bezoekers per uur?

Must-sees

Behalve dat het zeker een winkelstad is, is Barcelona ook dé Gaudí-stad. Antoni Gaudí is de beroemdste Catalaanse architect in de geschiedenis dankzij de Sagrada Família. Andere bekende werken van de kunstenaar zijn Park Güell, Casa Mila en Casa Batlló die allemaal verspreid over Barcelona te vinden zijn.

[image_with_text]

Tegenover Madrid heeft Barcelona een eigen strand waardoor het een zeer aantrekkelijke bestemming is, dit mede door de perfecte weersomstandigheden gedurende bijna het hele jaar.

[/image_with_text]

Trip-tips

De Montjuïc is een berg in het zuidwesten van Barcelona. De berg zit vol met prachtige bezienswaardigheden, verschillende musea en veel mooie fonteinen.

[image_with_text]

 Een leuk alternatief voor een bezoek aan de Montjuïc is het gebruik van de Teleferic de Montjuïc. Vanaf de cabine in de kabelbaan heeft u het meest fantastische uitzicht over de hele stad en de haven. De kabelbaan brengt u helemaal naar het hoogste punt van de berg!

[/image_with_text][image_with_text]

Naast de eerder genoemde bezienswaardigheden omvat de berg ook het Kasteel van Montjuïc, dat vroeger jarenlang een fort was ter verdediging van de stad.

[/image_with_text]

Accommodatie

Barcelona biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden voor elk type toerist als het gaat om accommodatie.

[image_with_text]

Wat dacht u van het luxe 5* Grand Hotel Central, gelegen in een elegant gebouw dat dateert uit 1926 maar volledig is gerenoveerd. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de gotische gebieden en de kathedraal.

[/image_with_text][image_with_text]

Of het 4* Hotel Omm ontworpen door de architect Julia Capella en de binnenhuisarchitecten Sandra Tarruella en Isabel Lopez. Het is een bijzonder designhotel met oog voor elk detail. Vanaf het zwembad op het dak van het hotel is het prachtige ‘La Pedrera’ van Gaudi te zien.

[/image_with_text]

Gastronomie

In Barcelona is het onmogelijk om geen goed restaurant te vinden voor de lunch of het diner. Of je nu in de stemming bent voor een avondje tapas, een typisch Catalaans restaurant, sushi in een trendy loungebar, vissen op het strand, noem maar op, ze hebben het.

[image_with_text]

Van goedkope maar lekkere maaltijden tot chique driegangendiners bij kaarslicht of barbecues met uitzicht op zee.

[/image_with_text]

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=”destinations_nl”]
[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”Contacteer ons” button_link=”https://event-one.com/nl/contact-2/” background_color=”#fcc222″ button_text_color=”#ffffff” button_hover_text_color=”#5e5e5e” button_background_color=”#fcc222″ button_hover_background_color=”#ffffff” button_border_color=”#ffffff” button_hover_border_color=”#5e5e5e”]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]