Alicante_NL

ALICANTE, SPANJE, 38°20’43″N 0°28’53″E

MICE in Alicante

Destination Management Services

Quick facts

Alicante is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Costa Blanca. De stad heeft een 600 meter lange boulevard waar u kunt rondwandelen en veel verschillende restaurants kunt vinden. Het strand maakt is één van de beste van de regio.

Alicante biedt onder andere een intens nachtleven en een fantastisch klimaat het hele jaar door. Inderdaad, de stad heeft het hele jaar door uitzonderlijke weersomstandigheden, regen is zeer zeldzaam en zelfs in de winter is het leuk om buiten op een terrasje van wat tapas te genieten.

Kunst, cultuur, zon, zee en strand zijn een perfecte combinatie voor elk evenement.

Must-sees

Hoog boven de stad ligt het kasteel van Santa Bárbara, op de berg Benacantil. Het kasteel ligt op 166 meter hoogte en was vroeger het fort om ongewenste bezoekers op tijd te kunnen spotten.

[image_with_text]

Dit prachtige kasteel dateert uit de 16e eeuw en werd pas in 1963 voor het publiek geopend. U kunt helemaal naar boven lopen of gewoon een lift nemen om bij het kasteel te komen, die u door de tunnel bij Calle Jovellanos kunt vinden.

[/image_with_text]

Trip-tips

Voor wie op zoek is naar wat spanning en avontuur is het pretpark Terra Mítica in Benidorm een must. Het prachtige themapark ligt op 45 km van Alicante, aan de Spaanse Costa Blanca. Het park gaat terug in de tijd van alle culturen die je kunt vinden rond de Middellandse Zee: Egyptisch, Romeins, Grieks en Iberisch. Prachtige decors, zorgvuldig uitgewerkt tot in de kleinste details.

[image_with_text]

In het park zijn verschillende attracties te vinden zoals de houten achtbaan ‘Magnus Colossus’, de splashattractie ‘La Furia de Tritón’ en de interactieve dark ride ‘El Laberinto del Minotauro’.

[/image_with_text][image_with_text]

Verder zijn er in het park koele wateractiviteiten, achtbanen en donkere ritten en spannende thrill rides. Ook voor teambuildingactiviteiten heeft dit pretpark veel te bieden. Wie wil kan zelfs genieten van een show vol uniek vermaak.

[/image_with_text]

Accommodatie

Hotel Hospes Amerigo 5* is een prachtig karakteristiek hotel, gelegen direct achter de boulevard van Alicante. Het hotel ligt dicht bij alles door de centrale ligging. Vanuit het zwembad op de top van het gebouw kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

[image_with_text]

Ook Hotel Eurostars Lucentum 4* is gelegen op een wandelafstand van het centrum van Alicante. Dit moderne hotel heeft een overdekte markt recht tegenover zich, waar u lokale gerechten kunt proeven en kopen.

[/image_with_text]

Gastronomie

Alicante bezit een rijkdom aan lekker eten, naast de vele rijstgerechten is er een groot aanbod aan gerechten op basis van het mediterrane dieet. Hier worden voornamelijk verse ingrediënten en vooral vis (vanwege de ligging) gebruikt.

[image_with_text]

Naast de traditionele restaurants vindt u ook restaurants uit andere delen van Spanje en de rest van de wereld. Denk aan Noord-Spaanse restaurants, Mexicaanse, Italiaanse of zelfs Argentijnse grillrestaurants.

[/image_with_text]

Meer bestemmingen

[qode_carousel carousel=»destinations_nl»]
[action full_width=»yes» content_in_grid=»no» type=»normal» text_font_weight=»» show_button=»yes» button_text=»Contacteer ons» button_link=»https://event-one.com/nl/contact-2/» background_color=»#fcc222″ button_text_color=»#ffffff» button_hover_text_color=»#5e5e5e» button_background_color=»#fcc222″ button_hover_background_color=»#ffffff» button_border_color=»#ffffff» button_hover_border_color=»#5e5e5e»]

Contacteer ons voor meer informatie over activiteiten of een offerte op maat.

[/action]